Temps era temps, hi havia un negoci local que volia digitalitzar-se. Saltava d’agència en agència, buscant el millor pressupost per a la seva primera pàgina web. Però a cada porta que trucava, les expectatives el superaven: com ho puc fer per començar a digitalitzar el meu negoci sense invertir-hi massa?

T’has identificat en aquesta situació? Aquest petit conte que m’acabo d’inventar és la història de la majoria dels negocis locals que he conegut. I és que en ple 2023, ja és impensable que un negoci no tingui presència digital, per una raó molt clara… Els nostres clients estan a la xarxa. De fet, segons un estudi de Google, el 86% dels compradors consulten l’entorn online abans de prendre una decisió de compra.

Tanmateix, quan pensem a promocionar-nos en digital, el primer en què solem pensar és la pàgina web. Però és realment necessari tenir una web per poder començar a trobar client a Internet?

Cal una pàgina web o un ecommerce per trobar clients?

Doncs potser et sorprendrà saber que no…

No fa falta tenir una pàgina web o un ecommerce per trobar clients online

Abans de contractar la teva primera pàgina web, tingues en compte que pot ser un procés molt costós. A més, hi has de dedicar força temps. Hi ha molts professionals implicats en la creació d’una pàgina web completa: dissenyadors, programadors, fotògrafs, especialistes SEO, redactors… Si tot just estàs provant si l’entorn digital és per al teu negoci, hi ha opcions més econòmiques i àgils per digitalitzar-te.

Llavors, què necessites per vendre online?

Per poder vendre en digital, el que necessites, en primer lloc, és tenir una bona oferta i una comunitat a qui vendre-la

T’has sorprès? És normal que abans pensis en les eines o els canals, però si vols vendre, aquests són els dos elements clau. El producte o servei que vulguis vendre és cosa teva… Però la comunitat, com la pots aconseguir? Doncs la manera més fàcil de trobar-la és a través de les xarxes socials. 

Avui en dia, les xarxes socials continuen sent un lloc ideal per trobar nous clients, sobretot pels negocis locals. A més, et permeten tenir una comunicació fàcil i directe amb els usuaris interessats en els teus productes i crear una connexió especial. Tampoc cal que estiguis en totes, escull bé quines xarxes socials utilitzaràs!

Com aprofitar les xarxes socials per digitalitzar el teu negoci local

Les xarxes socials no només serveixen per publicar imatges, pots treure molt més de partit. Aquí comparteixo amb tu algunes idees perquè puguis començar a aprofitar-les:

  • Interactua amb els teus seguidors: contesta els comentaris dels teus seguidors i comenta les publicacions d’altres comptes afins per donar-te a conèixer a públics que puguin estar interessats en els teus servies.
  • Utilitza paraules clau en la teva biografia: hi ha persones que abans de buscar a Google, busquen a Instagram o a TikTok el servei o producte que necessiten. Aprofita-ho perquè et puguin trobar en els resultats de cerca.
  • Dona’t a conèixer gràcies als anuncis: la majoria de les xarxes socials també et permeten publicar publicitat segmentada, per arribar al tipus de perfil que realment pugui tenir un interès en tu.
  • Col·labora amb altres marques: si tens bona relació amb altres perfils d’Instagram, els hi pots proposar una col·laboració perquè us doneu a conèixer als seguidors d’altres perfils.
  • Presenta els teus serveis o productes: per descomptat, no t’oblidis de presentar allò que ofereixes! Pots fer-ho de moltes maneres: a través de testimonials, ofertes exprés o publicacions explicatives. 

En definitiva, hi ha moltes maneres de digitalitzar el teu negoci local utilitzant les xarxes socials. L’important és trobar les estratègies que et sentis còmode i que millor funcionin per als teus objectius!

Si t'ha agradat aquest post segurament gaudiràs llegint també...