Tindries la persiana baixada del teu negoci? Segur que no, perquè el que vols és que quan la gent hi passi per davant vegi l’aparador i els convidi a entrar!
Doncs les xarxes socials tenen un paper molt similar a aquest aparador: convida a la gent a conèixer què vens, les 24 hores del dia, els 7 dies de la setmana i els 365 dies de l’any!

De fet, cada cop més persones es fixen més en aquest “aparador digital” per decidir on compraran, on aniran a menjar o a on es faran el seu nou pentinat

Des de l’arribada dels smartphones, hem vist un canvi de consum total: hem passat de refiar-nos de la nostra intuïció a fixar-nos més en els primers resultats dels cercadors i en les fotografies d’Instagram. I això és una gran notícia si tens un negoci local! Però per poder-ho aprofitar, cal aprendre a utilitzar les xarxes socials a favor teu.

Les xarxes socials: un amplificador gratuït pel teu negoci local

De fet, només cal pensar en com podies promocionar el teu negoci fa uns anys: a través de la ràdio, els diaris locals o de la recomanació d’altres clients. Les xarxes socials han obert la porta a una nova manera de comunicar per arribar a moltes més persones i per crear un vincle amb els teus clients potencials. I, a més, de manera gratuïta!

Tanmateix, si el teu negoci ja té un compte d’Instagram, de Facebook o de TikTok obert, t’hauràs adonat que a vegades no és tan fàcil arribar a aquest públic. Cal dedicar temps a la creació de continguts i a la interacció amb els altres usuaris, i això pot significar moltes hores i un estrès afegit en la gestió diària del teu negoci. Però com sempre dic, ens hem de posar les coses fàcils. Adapta les xarxes socials als teus recursos reals.

Fes-te teves les xarxes socials

Si cada cop que penses a crear una nova publicació t’entra mal de cap, el més probable és que estiguis creant una mala relació amb les xarxes socials. En aquest cas, et convido a repensar com les vols utilitzar, perquè realment siguin un amplificador del teu negoci, sense que sigui un estrès afegit per a tu.

Quant de temps i recursos hi pots dedicar? 

Si la resposta és poc temps, publica menys publicacions. El més important a les xarxes socials és la constància. És millor publicar poc, però de manera sostinguda, a què estiguis una setmana sencera publicant i després desapareixis del mapa.

Amb quins formats et sents còmode?

No cal ballar per triomfar a les xarxes socials! Si sents un bloqueig enorme cada cop que has de crear una publicació, busca idees que per a tu siguin fàcils d’aplicar. Per exemple, pots ensenyar l’abans i el després de com crees el teu producte, les novetats d’aquella setmana o contestar un dubte que et faci sovint el teu públic. No renuncis a la teva essència.

Per a què vols utilitzar les xarxes socials?

I, sobretot, tingues sempre present quin és el motiu pel qual estàs cuidant les teves xarxes socials. Vols aconseguir més vendes? Arribar a noves persones? Presentar el teu portafoli? Cada negoci pot fer servir les xarxes socials d’una manera diferent segons el seu objectiu. Abans de començar a publicar sense sentit, recorda quin és l’objectiu final de tot aquest esforç

Una manera ideal per guanyar visibilitat

Les xarxes socials són una molt bona manera per donar a conèixer el teu negoci i digitalitzar-lo a poc a poc. Tot i això, a l’hora de publicar no oblidis quina és la teva essència i no et forcis a fer coses que no estiguin alineades amb tu. 

En definitiva, fes-te teves les xarxes socials!


Posem a to les teves xarxes socials?
Si tens un negoci local i no saps ben bé per on començar, fem una reunió junts per explicar-te com et puc ajudar.

Si t'ha agradat aquest post segurament gaudiràs llegint també...